top of page
  • bivid

5 dones imprescindibles en el món d' Internet

1- Hedwig Eva Maria Kiesler, creadora del WiFi

Nascuda el 1914, Hedwig Eva Maria Kiesler o Hedy Lamarr (aquest últim és el seu nom artístic com a actriu) va ser la coinventora del WiFi. Amb formació en enginyeria va dissenyar juntament amb el compositor George Antheil un sistema per detectar torpedes teledirigits.


Aquest invent funcionava amb 88 freqüències -equivalents a les tecles d'un piano- i que era capaç de fer senyals de transmissió entre freqüències d'espectre magnètic. Seria l'avantsala del WiFi i del Bluetooth.


2- Radia Joy Perlman, la mare d'InternetNascuda el 1951, Radia Joy Perlman és coneguda com "la mare d'Internet". Un dels èxits més importants d'aquesta nord-americana experta en seguretat informàtica és haver creat el protocol Spanning Tree Protocol (STP).

Es tracta d'un llenguatge utilitzat per permetre la comunicació entre ordinadors i és utilitzat a les xarxes LAN d'accés local o als ethernet. I és la primera pedra per al funcionament dInternet.


3- Susan Wojcicki, impulsora de GoogleNascuda el 1968, l'actual directora executiva de YouTube (ja que ocupa des de l'any 2016) i una de les 100 dones més poderoses del món és també una de les dones més importants en la indústria de la tecnologia. Susan Wojcicki ha desenvolupat gran part de la carrera professional en una de les companyies més importants del sector TIC. Wojcicki va ser la primera dona a treballar a Google.

Des del seu lloc com a directora de màrqueting, va arribar a acords amb universitats per instal·lar un quadre de cerca de Google gratis a les webs d'aquests centres educatius per aconseguir més visites. Això seria un primer pas perquè Google es convertís a ser el cercador més utilitzat del món. També es va encarregar de supervisar la compra de YouTube, apostant per les plataformes de vídeos.

Una curiositat: va ser al seu garatge on va néixer Google. I és que Wojcicki va llogar aquest garatge de Menlo Park a Larry Page ia Sergey Brin el setembre del 1998.


4- Ada Lovelace, la primera dona programadora
Nascuda el 1815, Ada Lovelace es va convertir en la primera dona programadora d'ordinadors. Matemàtica de formació, va desenvolupar un extens treball de recerca sobre la coneguda com a màquina analítica. No és cap altra que la calculadora mecànica de Charles Babbage (el pare dels ordinadors), una eina amb què va desenvolupar el primer programa per a ordinador, és a dir, un algorisme codificat per ser processat per una màquina.


Tan rellevant ha estat la seva contribució al sector de les TIC que cada mes d'octubre se celebra "El dia d'Ada Lovelace", un esdeveniment anual amb l'objectiu d'elevar el perfil de les dones a la ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques.


5- Jude Milhon, inventora del terme CiberpunkSi parlem de les dones més importants en la història de la tecnologia no podem deixar d'esmentar Jude Milhon. Nascuda el 1939, aquesta nord-americana ha passat a la posterioritat per ser l'autora de la frase "Les noies necessiten mòdems!". Durant tota la vida va fer grans esforços perquè les dones utilitzem la tecnologia, ens endinséssim en aquest món i no tinguéssim por de provar aparells tecnològics ni d'accedir a Internet.


sta hacker també és famosa per ser la primera persona a utilitzar el terme Ciberpunk, ia crear una associació per defensar la privadesa digital. També va lluitar per defensar una xarxa pública quan Internet estava en molt poques mans (militars americans i estudiants universitaris).

Quines més dones que van canviar la història de la tecnologia coneixes?

0 visualizaciones0 comentarios
bottom of page