top of page
  • bivid

WiFi gratuïta? Sí, però amb seguretat

WiFi gratuïta? Em connecto i ja està? He de seguir algunes indicacions? Sí, ho has de fer per estar el més segur possible quan estiguis connectat.


I és que de vegades, ens trobem amb xarxes WiFi gratuïtes a les que podem accedir sense gaires restriccions, sigui perquè no tenen contrasenya daccés o perquè és una contrasenya coneguda. Podem trobar-les a qualsevol lloc: a la biblioteca on estudiem, a l'estació de tren, al bar que freqüentem oa la plaça del nostre poble.


Generalment aquestes xarxes tenen la finalitat d'oferir un servei de caràcter públic i gratuït com un bé a la comunitat d'internautes. Però cal tenir en compte que els ciberdelinqüents, de vegades, es valen que una WiFi gratuïta és molt atractiva per al públic, i aprofiten els llocs on habitualment s'ofereixen per oferir ells la seva pròpia WiFi però amb una finalitat malintencionada, com robar les dades de les persones que s'hi connectin.


Per aquest motiu, cal ser previngut i saber sempre a quina WiFi ens estem connectant. Davant del dubte, és millor no connectar-se i esperar a trobar una xarxa de confiança.


Sabem que les xarxes WiFi gratuïtes poden ser molt útils en determinats casos; per exemple, quan estem de viatge, en un local gaudint amb els amics, visitant un museu o estudiant en una biblioteca.


Però no oblidem que el fet que siguin d'accés lliure (sense contrasenya o amb contrasenya coneguda) i tothom pugui connectar-s'hi, comporta un risc per a la seguretat de la pròpia xarxa ja que, en no haver-hi un control dels dispositius que es connecten, és possible que persones malintencionades es connectin per intentar espiar les nostres dades atacant els nostres dispositius (tauleta, smartphone, portàtil...) o que el virus d'un ordinador infectat també connectat a la mateixa xarxa WiFi intenti infectar el nostre equip.


És per això que és important prendre una sèrie de precaucions a l'hora de connectar-vos a aquest tipus de xarxes WiFi per poder gaudir de la nostra navegació amb tranquil·litat.


Aplicant unes recomanacions molt senzilles que us mostrem a continuació podem estar relaxats a l'hora de connectar-nos a una xarxa WiFi d'accés públic.

Els nostres serveis:


Fibra óptica barata

Fibra óptica ofertes

Fibra óptica oferta

Internet rural

Fibra óptica oferta Lleida

Fibra óptica Lleida

Fibra óptica poble Lleida

Fibra óptica Tarragona

Pack fibra óptica i telefonia

Fibra óptica catalana

Telefonia barata

Telefonia oferta

0 visualizaciones0 comentarios
bottom of page