top of page
  • bivid

4 tips per fer la teva connexió WiFi més ràpida

Si tens contractada una connexió a Internet d'alta velocitat i desitges que aquesta velocitat arribi als seus dispositius aquest és l'article que has d ellegir. Avui veurem 4 trucs per fer que el teu WiFi sigui més ràpid.


1. Canvia als 5 GHZ

Quan et parlàvem de les diferències entre les connexions WiFi de 2,4 GHZ i de 5 GHZ ja et comentàvem que, a grans trets, la connexió WiFi de 5 GHZ té una major velocitat teòrica: 867 Mbps enfront dels 60 Mbps de les connexions de 2,4 GHZ. Tot i que els 50 Mbps eren més que suficients fa uns anys, avui dia amb les connexions de fibra estan començant a superar la velocitat màxima teòrica, de manera que connectar-te mitjançant 2,4 GHZ farà que la connexió actuï com un coll d'ampolla. No obstant això, no sempre et serà possible canviar als 5 GHZ doncs tant el teu router com els teus dispositius (mòbils, portàtil, tele) necessiten tenir compatibilitat amb l'estàndard. Amb el mòbil no vas a tenir problemes, ja que fa anys que incloent aquesta connexió, però PC i portàtils de gamma mitjana podrien ser incompatibles. Un altre problema de la connexió WiFi de 5 GHZ és el rang de xarxa, que és menor que en 2,4 GHZ. És per això indicat en situacions en què el router està relativament a prop dels teus dispositius i no tant quan un únic router ha de cobrir una gran zona (una casa gran). Alguns dispositius són prou intel·ligents com per canviar automàticament entre la connexió de 5 GHZ i de 2,4 GHZ automàticament, segons la qual tingui major senyal


2. No saturis la connexió

La velocitat de connexió a Internet està compartida entre tots els dispositius que estan connectats, de manera que és normal que quan algú està descarregant arxius amb un programa com uTorrent la velocitat de connexió es ressenti. La connexió d'Internet, WiFi o no, és en certa manera com una canonada per la qual viatgen les dades, i si algú està fent servir gairebé tot el cabal, una altra persona només podrà utilitzar una petita porció. Així doncs, com a norma general, com més dispositius estan connectats a una xarxa, aquesta és més lenta. Ara bé, depèn molt de què estan fent aquests dispositius. Algunes aplicacions de descàrrega com uTorrent et permeten limitar la velocitat de pujada i baixada de manera que puguis seguir utilitzant la xarxa sense notar alentiments.


3. Un router de qualitat

A bivid sabem la importància que té un router de qualitat. Per aquest motiu el router que instal·lem és de alta qualitat sempre.

Sovint no li donem massa importància als nostres routers i ens conformem amb qualsevol que sigui que ens ha instal·lat el nostre proveïdor d'Internet, però un router dolent és també lent i es bloqueja a la mínima ocasió.

Sempre és millor la qualitat per prevenir possibles problemes. Per aquest moitu a bivid ens n'assegurem que tota la instal·lació, tant com el cablejat i el router en qüestió sigui d'altíssima qualitat per tal de poder prestar el millor servei al nostre client.

4. Fes fora als intrusos de la teva WiFi

Finalment, no t'oblidis de comprovar si hi ha algun intrús en la teva xarxa WiFi. És a dir, vigila que cap veí perspicaç hagi esbrinat la contrasenya de la teva xarxa WiFi i estigui dia i nit descarregant coses d'Internet i reduint la velocitat de la teva connexió a Internet. Mentre que a casa teva probablement sàpigues més o menys si els teus PC i dispositius estan fent un ús intensiu de la xarxa, quan ho fa un veí no tindràs ni idea més enllà que la connexió sembla ser més lenta. Per sort, pots fer servir aplicacions per a PC i per al mòbil per veure qui està connectat a la teva xarxa i prendre mesures en cas que vegis a algú sospitós.
19 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page