• bivid

Consells de ciberseguretat 2 - bivid (telefonia / fibra òptica / internet rural / tarifes mòbil )Sovint, quan naveguem per Internet o utilitzem aplicacions que ens hem descarregat als nostres dispositius, no som conscients de la importància de la privacitat. O el que és el mateix: si les nostres dades, si els nostres comentaris, si les nostres publicacions… són visibles per a tothom o només per a una minoria seleccionada.


bivid(telefonia / fibra òptica / internet rural / tarifes mòbil /lleida)

Per exemple, rebem publicitat personalitzada gràcies a les galetes que s’instal·len al nostre navegador i que registren tot el nostre historial de navegació. Per tant hem de ser molt conscients de l’ús que es farà de les nostres dades quan les cedim suposadament de manera gratuïta i desinteressada.


bivid(telefonia / fibra òptica / internet rural / tarifes mòbil /lleida)

Per això és important tenir cura de la nostra identitat digital, que és tot allò que hi ha de nosaltres a la web, i, en conseqüència, revisar periòdicament la nostra privadesa. És la millor manera de vetllar perquè la informació que circula sobre nosaltres sigui només la indispensable i, en cas que hi hagi algun tipus d’incidència, poder-hi posar remei de manera ràpida i senzilla.


bivid (telefonia / fibra òptica / internet rural / tarifes mòbil /lleida)

Hi ha una sèrie de pràctiques que has de tenir en compte de cara a protegir la teva privacitat en l’àmbit d’Internet:

CONSELL 1 La identitat digital no s’esborra i es manté al llarg del temps: n’has de tenir cura i consultar-la regularment. Fes una cerca amb el teu nom i veuràs! CONSELL 2 Les dades de navegació que acumulem als nostres dispositius queden registrades i són susceptibles d’anàlisi. Per mirar de preservar la privacitat cal esborrar periòdicament aquestes dades. CONSELL 3 Quan instal·les una aplicació al mòbil, sovint has de donar accés a tot d’informació personal. Sigues conscient de tota la informació que cedeixes a canvi de res : les teves dades personals són la informació més valuosa. CONSELL 4 A les xarxes socials tu també pots decidir qui veu què. La revisió de la privacitat a les xarxes socials et traurà de més d’un maldecap.


bivid (telefonia / fibra òptica / internet rural / tarifes mòbil /lleida)
6 views0 comments