top of page
 • bivid

Consells de seguretat online


No obriu ni respongueu missatges de mòbil o correus electrònics que us semblin sospitosos (desconfieu-ne encara que imitin el logotip o les senyes d'identitat d’una empresa, d'un organisme oficial o d'una entitat bancària). Alguns indicis per detectar missatges fraudulents són:


 1. No en coneixeu el remitent.

 2. Contenen arxius adjunts comprimits o executables (acabats en .exe).

 3. Estan mal redactats, són en llengües estrangeres o bé el text sembla una traducció automàtica.

 4. Els enllaços (si n’hi ha) apunten cap a una adreça diferent a la que indica el text.

 5. Us demanen dades personals o bancàries.


 • Vigileu amb els arxius adjunts i amb els enllaços que us arribin de remitents desconeguts. Podrien apuntar cap a pàgines fraudulentes per captar les vostres dades personals –el que s’anomena phishing o pesca de dades– o per instal·lar-vos programes maliciosos en el telèfon o en l’ordinador.

 • No faciliteu dades bancàries (número de compte, claus d’accés) o dades personals (telèfon, adreça, DNI) per correu electrònic o en formularis web d'origen poc clar.

 • Descarregueu les aplicacions mòbils només en les botigues oficials.

 • Eviteu connectar-vos a xarxes Wi-Fi obertes (sense contrasenya) de les quals no en conegueu el propietari.

 • Instal·leu, tant a l’ordinador com al mòbil o la tauleta, un programa de protecció per a virus, correu brossa, etc.

 • Si penseu que podeu ser víctimes d'un delicte relacionat amb la navegació per internet, en qualsevol de les seves possibilitats, denuncieu-ho a la comissaria dels Mossos d’Esquadra més propera. Per a qualsevol aclariment podeu escriure a l'adreça electrònica internetsegura@gencat.cat.


Si tens algun dubte sobre seguretat no dubte de posar-te en contacte amb nosaltres, que t'ajudarem amb tot el que necesitis!


WhatsApp 24 hores:

656 844 192

Botiga Almacelles:

973 07 01 07


Els nostres serveis:Fibra óptica barataFibra óptica ofertesFibra óptica ofertaInternet ruralFibra óptica oferta LleidaFibra óptica LleidaFibra óptica poble LleidaFibra óptica TarragonaPack fibra óptica i telefoniaFibra óptica catalanaTelefonia barataTelefonia oferta

2 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page