top of page
  • bivid

TIPS PER MILLORAR SENYAL WIFI DEL TEU ROUTER

Updated: Feb 12, 20201. UBICACIÓ DEL ROUTER

Depèn d'on estigui el router tindràs millor senyal o per, el contrari, un senyal molt més feble. Si tens PROBLEMES amb internet, possiblement, una de les coses que hagis de canviar sigui la posició en la que estigui.
Primer de tot has de mirar els punts on més utilitzes Internet i posar el router d'una manera estratègica perquè t'arribi la connexió sense gaire recorregut.


Evita obstacles, com ara mobles, com prestatgeries molt grans de fusta. També s'haurà de col·locar en un lloc elevat ja que les ones que envia el router ho fa cap avall. Si ho col·loques a terra possiblement estiguis perdent recursos.


Finalment evita electrodomèstics o altres aparells tecnològics que puguin emetre algun senyal i d'aquesta manera interferir en el senyal del nostre internet.


2. ANTENES DEL ROUTER BEN COL·LOCADES

Normalment posem les antenes de el router en posició vertical. Però aquesta no és la millor posició.


La millor opció és formant un angle de 90 graus. Una de les antenes de forma vertical i l'altra de forma horitzontal. Així el senyal es maximitza la recepció.

3. AMPLIFICADORS DE SENYAL WIFI

Amb aquests dispositius podem arribar a més punts de la casa que només amb el router.


Però has de tenir clar que amb els amplificadors no estàs millorant el senyal wifi sinó estàs amplificant, com el seu propi nom indica, el senyal. Per tant si el senyal és de mala qualitat l'amplificador només repetirà aquesta mateixa senyal. No la millorarà.
4. UTILITZAR UNA BANDA DE 5 GHz

És millor un router amb banda de 5 GHz que una estàndard de 2.4 GHz.


5. ACTUALITZA EL FIRMWARE - (Truca a bivid si no saps com fer-ho)

Encara que alguns routers actualitzen el seu firmware automàticament, la majoria no ho fa. És recomanable entrar a la configuració de l'encaminador cada dos o tres mesos i comprovar si hi ha una actualització de l'firmware.


6. APAGA'L DE TANT EN TANT - LA FIBRA ÒPTICA DE BIVID T'HO AGRAIRÀ

Sembla una tonteria però funciona. Convé apagar a l'mínim un cop a la setmana perquè de vegades ocorren saturacions o errors i el router funciona més lent.Apaga'l i deixa-ho uns 5 i 10 minuts. És important deixar-ho aquest temps si no, no haurà servit per a res.

#router #fibraoptica #consejos

65 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page