top of page
  • bivid

Què és el SIM SWAPPING?

Si ens aturem a pensar què tenim al nostre smart phone podríem dir que tenim gairebé tota la nostra vida. I què passaria si en un dia d'aquests ens ho prenguessin? Això és el Sim Swapping. Un nou atac cibernètic que el que fa és ficar-se al teu smartphone mitjançant un duplicat de la targeta sim. Et poden suplantar la identitat i tenir accés a tots els teus comptes, com pot ser el bancari i pot ser molt perillós.FASES DEL SIM SWAPPING


Hem de tenir en compte que aquesta nova tècnica de frau no és conseqüència d'un error de seguretat dels nostres dispositius. Aquesta tècnica s'utilitza amb altres tècniques d'enginyeria social per poder obtenir beneficis per a què quan els delinqüents accedeixen al teu smart phone tinguin accés a tots els comptes que tinguis vinculat el teu número de telèfon. D'aquesta manera amb rebre un missatge amb un codi del compte poden suplantar la teva identitat sense cap problema. El compte no veurà que s'ha suplantat la identitat i no ho detectarà com un frau.1. PRIMERA FASE

Els deliqüents intenten obtenir les credencials de l'usuari. Normalment aquelles relacionades amb els comptes bancaris i el banc online. per robar aquestes credencials utilitzen mètodes de l'enginyeria social tradicionals. Com pot ser utiltizant webs fraudulentes i que redirigeixin al propietari a una web on allí haurà d'iniciar sessió i aquestes dades se les enviarà al hacker en qüestió.

2. FASE DOS

Una vegada obtingudes les credencials comença l'operació robatori de SIM. És el moment que utilitzen les credencials per donar verificació que són ells a la companyia telefònica i llavors aquesta els hi cedeix un duplicat de la targeta. Llavors una senyal a tenir en compte és la xarxa mòbil del vostre telèfon. si aquesta esta marcant que no es operativa podríeu ser víctimes d'un d'aquests casos. Però tranquils, també poden haver altres problemes que pugueu perdre la cobertura mòbil. En tot cas aviseu a la companyia de telefònica d'aquest fet i ells us ajudaran.

3. FASE TRES

Ara ja és l'hora de l'atac. un cop obtinguda la vostra targeta SIM ja poden fer-se passar per vosaltres i entrar a tots els vostres comptes amb una simple trucada des del vostre núm. de telèfon.
COM EVITAR AQUEST FRAU

Vigilar sempre els correus que us envien d'empreses que tingueu compte en elles per exemple els bancs. assegureu-vos que us redirigeixen a la web oficial i no a una falsa.


Però els que han de vigilar amb això són els responsables dels quals us fan aquest segon duplicat, és a dir, la vostra companyia telefònica.

SI SOU DE bivid NO HEU DE PATIR! HO TENIM CONTROLAT


A bivid la nostra principal preocupació és la vostra seguretat. Per aquest motiu hem adquirit un protocol de duplicació de targetes.
Si voleu duplicar la vostra targeta sim heu de fer el següent:

  1. Portar el DNI del titular i acreditar que sou vosaltres. En el cas que vulgueu duplicar la vostra targeta SIM i no sou vosaltres el titular aquest ha de venir a presentar el seu DNI i donar el consentiment de fer el duplicat.

  2. Fer una trucada preventiva a la SIM original per acreditar que és vostra.

D'aquesta manera no heu de patir per aquest recent frau cibernètic. A bivid us cuidem!!!


53 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page